Op donderdag 26 mei (O.L.H.-Hemelvaart) zijn onze musea gesloten in de namiddag.

Sluiten

Thema Triënnale Brugge 2021 bekend: TraumA

19 februari 2020

In 2021 gaat Brugge voor een derde Triënnale. Thema dat jaar wordt TraumA. Van mei tot september 2021 wordt de Werelderfgoedstad opnieuw het decor voor hedendaagse kunst en architectuur. Op het programma een parcours doorheen de stad met internationale installaties op plekken die laveren tussen droom en realiteit, tussen waan en werkelijkheid.

Triennale Brugge 2021 Traum A c Matthias Desmet kopie

Triënnale Brugge 2021 bouwt thematisch verder op de voorbije twee triënnales en slaat tegelijk een andere richting in. De eerste editie in 2015 peilde naar de mogelijke transformatie van Brugge in een megapolis wanneer de zes miljoen toeristen van de stad hier effectief zouden blijven wonen. De tweede triënnale onderzocht aspecten van de vloeibare samenleving en creëerde publieke gastvrije plaatsen langs of op het water met een uitgesproken participatieve en sociale component.

De derde editie van Triënnale Brugge, TraumA, zet het onderzoek naar hedendaagse kunst en architectuur in de openbare ruimte verder, maar dit keer vanuit een meer inwaarts en onderhuids perspectief. Wat speelt zich af achter de statige gevels? Hoe wordt de middeleeuwse stad beleefd én geleefd?

Internationale kunstenaars en architecten worden uitgenodigd om de (semi-)publieke en private ruimtes in Brugge te exploreren en de verborgen dimensies van de samenleving in vraag te stellen. Steegjes en achterpoortjes worden verkend, tussenruimtes, binnenkoeren en bouwwerven vormen een spoor van verwondering en geven een blik achter de ogenschijnlijk hoge muren.