Sluiten

OPROEP: Schenk kledij van een overleden dierbare aan de Fluisterzetel

14 april 2023

In december opent het Sint-Janshospitaal met een gloednieuwe collectiepresentatie rond universele thema’s als beleving, gastvrijheid en genezing. Speciaal voor het museum creëert kunstenaar en ritueelbegeleider Barbara Raes een Fluisterzetel: een zachte plek gemaakt van kledingstukken en verhalen over overleden geliefden. Heb jij een mooi verhaal of een fijne herinnering aan een overleden dierbare voor onze Fluisterzetel? Deel een kledingstuk van je dierbare met ons en word zo onderdeel van het nieuwe museum.

052023 Fluisterzetel square 1

Naast de wereldbekende Memling-collectie zal je in het vernieuwde Sint-Janshospitaal (meer over het nieuwe museum) ook werk van hedendaagse kunstenaars vinden, onder wie kunstenaar en ritueelbegeleider Barbara Raes. Zij is de bezieler van de werkplaats ‘Beyond the Spoken’, een praktijk van artistieke rituelen en projecten rond verlies. Op het kruispunt van kunst en zorg wil ze mensen begeleiden bij grote en kleine kantelmomenten. In het museum creëert Barbara een zachte landingsplek, een grote, cosy zetel vol verhalen en herinneringen over rouw en afscheid van geliefden. De Fluisterzetel wordt gemaakt van verschillende stukjes stof van kledij van overleden geliefden.

Soul Repair Cafe Teja De Prins 8 LR
© Teja De Prins

Word onderdeel van de fluisterzetel

Heb je een mooi kledingstuk van een dierbare die er niet meer is of van een geliefde die je mist? Word – samen met je dierbare – onderdeel van de Fluisterzetel in het Sint-Janshospitaal.

Wil je een kledingstuk binnenbrengen? Dat kan elke dag in het secretariaat van Musea Brugge (Dijver 12, in de witte postbak of aanbellen bij de blauwe deur). Je kan een kledingstuk binnenbrengen tot en met maandag 31 juli - graag in een zak, met de vermelding ‘Fluisterzetel’.

Vragen? Contacteer Sarah Bauwens (sarah.bauwens@brugge.be of 050 44 87 08)

i.s.m. Beyond The Spoken, Reveil vzw & postkantoor 00/00/00

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht