Sluiten

Mariabeeldjes: heb jij ze al gespot?

3 november 2022

Misschien zag je ze hier en daar al opduiken in het Brugse straatbeeld? In verschillende winkeletalages kan je kleurrijke Mariabeeldjes spotten. De beeldjes lijken op guimauves, de typische schuimachtige snoepjes waarvan we elk jaar snoepen tijdens de sinterklaasperiode.

Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 9

Op 28 oktober opende onze nieuwe tentoonstelling 'Oog in oog met de Dood'. In die tentoonstelling speelt de figuur van Maria en het schilderij 'De dood van Maria' een centrale rol. Naar aanleiding van die nieuwe expo, duiken er verschillende Mariabeeldjes op in het Brugse straatbeeld. Heb jij ze al gespot?

De gipsen Mariabeeldjes lijken op de typische sinterklaassnoepjes en zijn maar liefst 17 cm hoog. Je vindt ze in twintig Brugse winkeletalages in de bekende snoepkleurtjes én in het blauw, een verwijzing naar de prachtige blauwe mantel van Maria in 'De dood van Maria'.

De Mariabeeldjes zijn verkrijgbaar in onze museumshop in het Sint-Janshospitaal, waar de tentoonstelling loopt, en in onze centrale museumshop (Dijver 16).

Daarnaast zijn de beeldjes vanaf 17 december ook te koop in de twintig deelnemende winkels: de Brugse Boekhandel, Terre Bleue, American Vintage, Meisjes, Xandres, Scapa, Chocolaterie Sukerbuyc, Boekhandel Raaklijn, Depla Chocolatier, Confiserie Zucchero, De Reyghere boekhandel, Brooklyn, Virgul, De Corte, Leeloo, Fresh, Javana, Giraldo, Parallax en Quicke Shoes.

Ideaal als origineel eindejaarsgeschenk of een mooi aandenken aan de tentoonstelling.

Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 11
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 10
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 9
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 8
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 7
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 6
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 5
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 4
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 3
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 2
Mariabeelden Oog in oog met de Dood Musea Brugge 1

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht