Op donderdag 26 mei (O.L.H.-Hemelvaart) zijn onze musea gesloten in de namiddag.

Sluiten

Musea Brugge stuurt 65.000 postkaarten vol warme groeten

22 april 2020

Elke Bruggeling krijgt de komende week een boodschap van hoop in de brievenbus.

2020 04 22 kaartjescorona Bruggelingen

Al meer dan een maand leeft de stad, net zoals de rest van het land, in een periode van lockdown. Ook Musea Brugge moest de deuren van haar veertien locaties sluiten. Niettemin worden de bezoekers niet vergeten. Elke Bruggeling krijgt de komende week een boodschap van hoop in de brievenbus. Die zal te lezen zijn op een postkaart bij het Stadsmagazine dat binnenkort wordt verdeeld.

Musea Brugge dook in haar eigen uitgebreide collectie stadsgezichten en selecteerde vijf werken die op het postkaartje te zien zullen zijn. Met dit kaartje sturen de stedelijke musea een boodschap van hoop naar de Brugse bezoekers. De bedeling van de postkaarten gebeurt door het museumpersoneel.

Geef ook jouw boodschap van hoop door! Musea Brugge spoort bovendien iedereen aan om die boodschap ook te delen. Schrijf jouw woorden van hoop op het kaartje en stop die in de bus bij familie, vrienden of kennissen. Of, ga zelf creatief aan de slag en leg jouw eigen impressie vast van de stad. Deel jouw beeld via sociale media. Gebruik daarbij de hashtag #museabrugge. Dit kan via facebook en via instagram. We zien graag jouw beelden verschijnen!