Sluiten

Mind the Artist / What Remains of a Rembrandt... / Stillevens / Inter-face

16 mei 2021
Sint-Janshospitaal, Gruuthusemuseum en Groeningemuseum
Ragazze Quartet c Nichon Glerum
Whatremains kaap

What Remains of a Rembrandt Torn Into Four Equal Pieces and Flushed Down the Toilet - Simone Basani

'What Remains of a Rembrandt Torn Into Four Equal Pieces and Flushed Down the Toilet' is een performatief middel om het verhaal van de museumruimte te ontluiken, waarbij verborgen verhalen en onverwachte verbanden naar boven komen. Tegelijkertijd houdt het een gemeenschappelijke gebeurtenis bij - de handeling van het bezoek - en maakt het de toeschouwers bewust van hun eigen aanwezigheid en keuzes in de tentoonstellingsruimte.


Gruuthusemuseum & Groeningemuseum

Stilleven c Charlotte Bouckaert

Stillevens - Charlotte Bouckaert

Door het banale te portretteren wil Charlotte Bouckaert een ode brengen aan de alledaagse objecten die ons omringen. Hoe doorsnee of onbeduidend een object ook is, wanneer ze op een speelse manier worden gebruikt gaan de radertjes van onze verbeelding draaien. Tijdens 'Mind The Artist' wil Charlotte Bouckaert het museum exploreren als een open atelier. Ze brengt haar werktafel mee naar de zaal met 17e eeuwse stillevens. Ze laat zich inspireren door de geëxposeerde schilderijen en transformeert ze tot ze beginnen te leven.

Groeningemuseum

Benjamin Vandewalle Inter face c Stanislav Dobak kopie

Inter-face - Benjamin Vandewalle

Met 'Inter-face' creëert Benjamin Vandewalle een minitheater voor de openbare ruimte waarin iedereen tegelijk acteur en toeschouwer is. Een choreografie van licht en een transparante spiegel maken ons bewust van de vloeibaarheid van het beeld van ons Zelf. Net als bij de illusie van de rubberen hand, waarbij patiënten een rubberen hand als hun eigen hand aanvoelen, kan deze installatie je naar de ander laten kijken alsof hij jou is, en naar jezelf alsof jij een ‘ander’ bent.

Groeningemuseum

Logo KAAP