Sluiten

Late night openings: 'Oog in oog met de Dood'

Sint-Janshospitaal

26 januari 2023 tot 28 januari 2023
Sint-Janshospitaal

Tijdens de voorlaatste week van de toptentoonstelling, kan je 'Oog in oog met de Dood' bezoeken tijdens twee avondopeningen. Kom nog een laatste keer oog in oog te staan met het meesterwerk van Hugo van der Goes en geniet van de unieke sfeervolle, historische locatie dat het Sint-Janshospitaal is. Welkom op de twee nocturnes van 'Oog in oog met de Dood'.

MUS221117 54 FB

Twee nocturnes

'De dood van Maria’ van Hugo van der Goes is een van de belangrijkste werken in de wereldbefaamde collectie Vlaamse primitieven van Musea Brugge. Tussen 2018 en 2022 onderging het schilderij een intensieve restauratie, en het resultaat is verbluffend. In deze toptentoonstelling in het Sint-Janshospitaal staat het meesterwerk dan ook letterlijk en figuurlijk centraal. Rondom het schilderij zijn meer dan 70 topstukken verzameld die het verhaal van 'De dood van Maria' en haar thema's - tijdloos én actueel - ondersteunen en verdiepen. De expo loopt nog tot en met zondag 5 februari in het Sint-Janshospitaal, daarna sluit het museum tot het najaar voor een grondige make-over.

Geniet extra lang van de expo en het absolute meesterwerk 'De dood van Maria' tijdens de twee late night openings.

Donderdag 26 januari
17u00-20u00
Zaterdag 28 januari
17u00-22u00

Concerten tijdens de nocturnes

Tijdens de nocturnes kan je ook genieten van een concert op de zolder van het museum. Je concertticket geeft je die avond ook toegang tot de tentoonstelling. Heb je een ticket voor het concert? Dan hoef je dus geen apart museumticket meer te kopen.