Sluiten

Music is my Medicine: Catherine Graindorge + Pauwel

Oog in oog met de Dood

26 januari 2023
Sint-Janshospitaal, zolder

In het kader van 'Oog in oog met de Dood' en het aansluitend publieksprogramma 'Music is my Medicine' presenteren Musea Brugge en Cactus Muziekcentrum op 26 januari een intiem concert met violist Catherine Graindorge en singer-songwriter Pauwel.

Music Is My Medicine music vierkant cactus samen

In het kader van de tentoonstelling 'Oog in oog met de Dood' in het Sint-Janshospitaal organiseren we met Musea Brugge een publieksprogramma onder de noemer 'Music is my Medicine'. Op welke manier kan kunst en muziek ons troosten en kracht geven? Hoe kan kunst als medicijn werken? Op 26 januari programmeren we samen met Cactus Muziekcentrum een intiem concert met verschillende artiesten.

Catherine Graindorge

De Brusselse Catherine Graindorge beweegt zich in het artistieke grensgebied tussen theater, performance en muziek. Naast haar werk voor theaterproducties, als scenariste en actrice, brengt ze als violiste en componiste intrigerende muziekstukken uit. Is het met haar trio Nile On waX, met muzikale partners als Nick Cave, Iggy Pop, Mark Lanegan of Waren Ellis of in haar solowerk, altijd drukt Graindorge haar even atypische als virtuoze stempel op haar muziek.

Met haar cinematische vioolstukken loods Catherine Graindorge ons door desolate muzikale landschappen. Omgaan met verlies ligt hier vaak aan de basis van haar composities. Zo werkte ze voor het prachtig Eldorado (2021) rond de ervaringen van mensen die op vlucht slaan en hu thuis en familie moeten achterlaten. Het verwerkingsproces van de dood van haar vader monde uit in haar theatervoorstelling Habemus Papam uit 2018. Live laat Catherine Graindorge zich vergellen door Simon Ho (harmonium), Elie Rabinovich (drums) en Teuk Henri (gitaar).

Pauwel

Verlies vormt de kern van 'Dear', de debuutplaat van Pauwel. Het overlijden van zijn moeder na een slepende ziekte verwerkte de singer-songwriter in zijn muziek en teksten. Het maakte van 'Dear' een rauw werkstuk dat je hart in stukken breekt, maar ook het werk van een artiest die zijn pijn omzet in creatie. Het is die eerlijkheid en brute emotionaliteit die Pauwel deelt met zielsgenoten als Elliot Smith en Sparklehorse. ‘Dear’ is een meeslepende luistertocht door de diepste gevoelens en overpeinzingen van zijn maker, dat niemand onberoerd raakt en meteen in het hart gesloten werd door de muziekpers en door Duyster, de eeuwig kwaliteitsbewaarder van de verstilling. Het verhaal van Pauwel maakt overigens deel uit van de expo ‘Oog in oog met de dood’. Live brengt hij de nummers uit ‘Dear’ in een intieme opstelling, bijgestaan door zijn vaste contrabassist Koen De Gendt.

Praktisch

  • Donderdag 26 januari, 19u00 - 22u30
  • Zolder Sint-Janshospitaal
  • Ticketprijs: € 15 VVK / € 18 ADD
  • Met je ticket kan je die avond ook de tentoonstelling Oog in oog met de Dood bezoeken

In samenwerking met Cactus Muziekcentrum

Koop tickets

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender