Sluiten

Midwinterfeest 2023

10 december 2023
Sint-Annakwartier

Voor deze editie van ons Midwinterfeest gaan we back to basics, met een oergezellige kerstmarkt in de (kerst)Balstraat, gratis toegang tot verschillende locaties en tonnen midwinterse sfeer.

2023 Mid Winter Feest square

Gezelligheid blijft troef op het jaarlijkse Midwinterfeest, op een van de meest authentieke plekjes van Brugge: de Sint-Annawijk. Op de kerstmarkt vind je kraampjes vol ambachtelijke producten, leuke snuisterijen en (kerst)cadeautjes. Je kan er ook doorlopend terecht voor een lekker hapje en een deugddoend drankje.

Reis terug naar de tijd van weleer in het Volkskundemuseum - die dag helemaal gratis toegankelijk voor alle bezoekers - waar de jongsten zich ook kunnen uitleven aan de knutseltafels. Ook de majestueuze Sint-Janshuismolen is gratis te bezoeken en in de Jeruzalemkapel vertelt een gids je meer over de geheimen van deze verborgen parel. Op het Adornesdomein neemt Het Gruuthuse Huishouden je mee naar de 15e-eeuwse winters en doet uit de doeken met welke kleding de tijdgenoten van Adornes zich warm hielden.

Meer dan troeven genoeg dus om een gezellig Midwinterfeestje te bouwen!

Praktisch

  • Zondag 10 december van 11u tot 18u
  • Sint-Annakwartier
  • Gratis

Het Midwinterfeest is een organisatie van Musea Brugge, in samenwerking met Handmade in Brugge en het Adornesdomein, en met de gewaardeerde hulp van onze vele vrijwilligers.

MUSEABRUGGE MIDWINTERFEEST 61