Sluiten

JEANNE. Or the Western Touch - Am I Evil?

Lecture Performance & Workshop

20 januari 2023 tot 22 januari 2023
Salon Arents / Arentshuis

In het kader van de samenwerking tussen Salon Arents (Musea Brugge) en KAAP waarin er op zoek wordt gegaan naar de blinde vlekken in collecties en waarin we met het publiek in interactie willen gaan over het museum van de toekomst, nodigen we curatoren duo Alice Ciresola en Simone Basani uit met het project JEANNE. Or the Western Touch rond de figuur van kunstverzamelaar Jeanne Walschot.

2023 01 20 Am I Evil Bilal Kamilla Arnout

Lecture Performance: 20 januari 2023

In Am I Evil? vertrekt Roger Fähndrich van de schaarse historische informatie over kunsthandelaar en verzamelaar Jeanne Walschot om een uitdagende, semi-fictieve leesvoorstelling over haar leven te maken. Door meerdere personages in te schakelen, probeert hij de gaten in haar levensverhaal op te vullen om Walschots gevoelens te begrijpen. In deze zoektocht kan hij het niet laten zijn positie ten opzichte van het onderwerp van zijn onderzoek in vraag te stellen, en specifiek zijn perspectief als blanke, mannelijke artiest en songwriter.

De lecture-performance, voor iedereen toegankelijk, wordt gevolgd door een eerste bijeenkomst achter gesloten deuren met de deelnemers aan de workshop die Alice en Simone in samenwerking met Els Moors zullen organiseren.

Praktisch

Workshop: 21-22 januari 2023

Na de lecture performance gaan de deelnemers aan de slag samen met schrijfster Els Moors, kunstenaar Roger Fähndrich, en curatoren Simone Basani en Alice Ciresola. Toegankelijk voor zowel Nederlandstaligen als anderstaligen.

  • 21 en 22 januari 2023: 10u - 17u workshop Salon Arents
  • februari - maart 2023: beoordeling van de teksten van de andere deelnemers (in deze maanden zal de groep een of twee keer informeel bijeenkomen, datum tbc)
  • 1 en 2 april: 10u - 17u workshop Salon Arents
  • april: definitief indienen teksten + redactie

Een individuele schrijfervaring wordt een gedeelde schrijfervaring.

Praktisch

In samenwerking met KAAP, Simone Basani en Alice Ciresola