'Biomodd' staat voor de samentrekking van 'biologieën' en 'modding'. Dat laatste is vergelijkbaar met het demonteren en terug assembleren van auto’s, maar dan met computers. Tijdens 'Biomodd' creëren de leden en lokale gemeenschappen samen een interactieve kunstinstallatie uit restanten van oude technologische toestellen (zogenaamd e-waste). Dit doen ze zonder vooropgesteld plan, maar vanuit een zich evolueerde visie en samenwerking. Ze demonteren versleten materiaal en bouwen er zo een nieuw werkende installatie mee. Het is een community art project dat nieuwe relaties creëert tussen natuur en technologie in verschillende culturen over de hele wereld.
In 'Biomodd' worden natuur en technologie samengebracht tot hybride interactieve kunstinstallaties. Het kernidee is de co-creatie van experimentele systemen waarin gerecycleerde computers en levende ecosystemen naast elkaar bestaan en elkaar wederzijds versterken. De gerecycleerde computers zijn verbonden in een netwerk waarop een op maat gemaakt computer game draait. In deze game interageren bezoekers, planten en andere organismen op eindeloos variërende manieren met elkaar. 'Biomodd' is een doorlopende reeks van tijdelijke experimenten. Het wordt steeds ter plaatse ontwikkeld met lokale gemeenschappen en heeft als doel een kritische dialoog op gang te brengen over onze ideeën rond ecologie, vooruitgang en onze technologische toekomst.
De 'Biomodd'-installatie voor het Sint-Janshospitaal werd gecreëerd met meer dan 120 deelnemers uit Brugge en het SEADS-netwerk in nauwe samenwerking met Musea Brugge. De installatie is samengesteld met constructiematerialen, gerecycleerd uit de talrijke kunsttentoonstellingen van de voorbije 20 jaar. Op die manier slaat de installatie een brug tussen het rijke historische verleden van de stad en de artistieke visies over de toekomst van onze wereld.