Sluiten
2023 Zomercampagne Website Banner 2

Classics for classics

Eentje met... Sause

Dankzij een nieuwe samenwerking met De Foodarcheoloog en chef Pieter Lonneville (Tête Pressée) kan je jouw frietje deze zomer doppen in een nieuwe frietsaus: 'Sause', met specerijen uit de keuken van Karel de Stoute en vol karakter zoals de opstandige Bruggelingen uit de tijd van de Vlaamse primitieven. Enjoy!

2023 Zomercampagne Campagnebeeld Sause

Sause, een ode aan de opstandige Bruggelingen

Karel de Stoute leefde in de vijftiende eeuw in grote luxe. Uit opgravingen in het Brugse Prinsenhof weten we dat zijn chefs gebruik maakten van exotische specerijen zoals de peperdure paradijskorrel, mosterdzaad en gemberwortel.

Het Brugse volk was geen fan van Karel de Stoute, omdat hij steeds hogere belastingen hief om zijn dure oorlogen en luxeleven te financieren. Maar de Bruggelingen lieten zich niet doen en kwamen vaak in opstand tegen de hertog. Met de nieuwe frietsaus brengen we een ode aan de opstandige Bruggelingen en willen we de specerijen van de hertog naar het volk brengen.

Sause is een rebelse frietsaus, zoetzuur en vol pit zoals de Bruggelingen, met een toets van gember en paradijskorrel uit de keuken van de hertog.

De nieuwe frietsaus Sause is de hele zomer lang te koop in alle deelnemende frituren en in Atelier Tête Pressée (Koningin Astridlaan 100, 8200 Sint-Michiels)

Classics for classics

Ontdek onze smakelijke zomercampagne

Classics for classics