Sluiten
2023 Zomercampagne Website Banner 2

Classics for classics

De local heroes van Classics for classics

Voor de zomercampagne 'Classics for classics' verzamelde Musea Brugge vier Brugse ambassadeurs, local heroes met een hart voor kunst en frietjes: Wannes Loosveldt (festivalorganisator), Maria Kleopatra (model en dj), Sali Haidara (#LikeMe-actrice) en Pieter Lonneville (chef van Tête Pressée). We polsen deze zomer naar hun favoriete frietsnack en kunstwerk uit onze collectie. Ontdek hun classics en laat je inspireren.

De Classics van Wannes Loosveldt, local festivalorganisator

Mijn Classics? Een kleintje met ketchup en mayonaise, een Bicky Chickless en een vegetarische frikandel uit de Faluche. 'De Aanslag' van Magritte, 'Vrouw in interieur' van George Vantongerloo, Roger Raveels 'Man op de rug gezien' en 'Een Oosters verhaal' van Edgard Tytgat in het Groeningemuseum.

Wannes Loosveldt

De Classics van Maria Kleopatra, local model en dj

Doe mij maar een kleintje met een kaaskroket en mozzarellasticks uit 't Brugsch Friethuys, de 'Madonna met Kind' van Michelangelo, de praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute en 'De roeping van Matteüs' van Jacob Van Oost in de O.L.V.-kerk.

Maria Kleopatra

De Classics van Pieter Lonneville, chef van Tête Pressée

Een kleintje met Sause, Bosrandbier en een vuurvreter in de Bosrand, en de indrukwekkende gotische zaal, de Zwintafel en 'Napoleon Bonaparte' van Joseph Odevaere in het Stadhuis.

Pieter Lonneville

De Classics van Sali Haidara, #LikeMe-actrice

Mijn all-time Classics: een kleintje met satékruiden, joppiesaus, een garnaalkroket en chickenfingers van frituur Rakontiki én de fantastische schouw van Louis Delacenserie, de deurnaald met Sint-Petrus en de 'Eed van de kleermakers' van Pieter Beuckels in het Gruuthusemuseum.

Sali Haidara

Classics for classics

Ontdek onze smakelijke zomercampagne

Classics for classics