Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Bibliotheek en documentatie

De museumbibliotheek bezit een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften die inhoudelijk aansluiten bij de werking van Musea Brugge.

Zoek in de Museumbibliotheek catalogus

P1013326

Opgelet: Omwille van de beperkte toegankelijkheid van de collectie, is de museumbibliotheek (voorlopig) enkel bereikbaar op afspraak.

De museumbibliotheek verzamelt vooral publicaties in verband met de kunst- en leefwereld van de (late) middeleeuwen in de Zuidelijke Nederlanden en alles wat met de geschiedenis van Brugge te maken heeft.

Naast een uitgebreide tijdschriftencollectie van ruim 250 lopende meter, gaat het om kunstenaarsmonografieën, (kunst)historische (naslag)werken, publicaties van Musea Brugge en collectie- en tentoonstellingscatalogi van over de hele wereld. Dankzij de nauwe samenwerking met het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden focust de bibliotheek zich ook meer op materiaal-technisch onderzoek en museumwetenschap.

De museumbibliotheek is zowel voor de eigen wetenschappelijke staf als voor externe onderzoekers en andere geïnteresseerden de uitgelezen plek voor onderzoek naar de museale collecties van Musea Brugge.

Alle werken kunnen ter plaatsen worden geconsulteerd. Ontlenen kan niet. Het grootste deel van de collectie is digitaal ontsloten via de online catalogus. Voor materiaal dat gepubliceerd is vóór 2000 en nog niet digitaal ontsloten werd, is een steekkaartencatalogus ter beschikking.

De museumbibliothecaris staat ter beschikking voor hulp en advies. Om zeker te zijn dat de materialen beschikbaar zijn in de tijdelijke leeszaal, raden we sterk aan een afspraak te maken vooraf.

De Vrienden van Musea Brugge stellen het archief van het Musea Brugge Magazine gratis online beschikbaar.

Informatie

  • Adres
    Tijdelijk adres: Oostmeers 17, 8000 Brugge
  • Openingsuren (enkel op afspraak)
  • ICT
    wifi, 2 werkpc's, kopiemachine met scanfunctie
  • Contact
    museumbibliotheek@brugge.be of +32 (0)50 44 87 84