Laatste dagen 'Oog in oog met de Dood': nog tot en met zondag 5 februari. Tickets & info

Sluiten
Bezoek op maat Groeningemuseum2 Musea Brugge

Toegankelijkheid

Gruuthuse voor bezoekers met een visuele beperking

Toegankelijkheid

Het Gruuthusemuseum is een historisch monument met drie verdiepingen. Er is geen lift. Tussen de zalen zijn telkens kleine niveauverschillen. Daarom kunnen mensen met een visuele beperking en assistentiehonden moeilijkheden ondervinden. We raden blinden en slechtzienden aan om met een begeleider te komen. Het plein voor het museum is aangelegd in kasseien, maar rond om rond werd een comfortstrook aangelegd.

Van aan de bushalte Onze-Lieve-Vrouwekerk volg je de geleide lijn vooraan aan de halte tot het muurtje van het kerkdomein. Ga naar links. Na een 40tal meter stopt het muurtje en bereik je aan je rechterkant de toegang tot de Gruuthusesite en moet je het pad oversteken voor verdere geleiding aan de rand van de mozaïektegels aan de linkerkant van het pad. Volg je het pad verder, dan kom je aan de hoek van het gebouw van het sanitair. Rechts aan de overkant van het pad vind je de ingang van het onthaalpaviljoen waar zich de kassa bevindt.

In het paviljoen leiden geleidelijnen je van rechts aan de deur rechtstreeks naar de kassa. Naar het museum kan je het toegankelijk en vlak pad volgen dat rond het plein loopt tot aan de toegangstrappen van het museum.

Rondleiding met beschrijvende audioguide

Heb je een visuele beperking? Speciaal voor jou maakten we een beschrijvende audioguide, zodat je toch optimaal van het Gruuthusepaleis kan genieten.

In het museum kun je een audioguide vragen met een audiotour met beschrijvende teksten, speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. Je kan die ook zelf raadplegen op je eigen smartphone via deze pagina. Er zijn ook verschillende ‘voelstations’ geïntegreerd in het museum. Echte materialen of replica’s die je kunt aanraken, verduidelijken het verhaal achter het kunstwerk of de zaal.