Sluiten
Ingekinnetvolksmuseum022

Een nostalgische blik op het dagelijkse leven in Brugge in de 19e en begin 20e eeuw

Volkskundemuseum

Alsof de tijd stilstaat

In het Volkskundemuseum ontdek je het gewone dagelijkse leven in Brugge in de 19e en begin 20e eeuw. Je komt er in een oud klaslokaaltje, een oude apotheek, een kleermakersatelier, een suikerbakkerij of kruidenier. Het lijkt of de tijd stilstaat in deze gerestaureerde werkmanshuisjes. In alle kamers is een schat aan oude voorwerpen te vinden: tabaksproducten, kunstig gesneden pijpenkopjes, bedevaartvaantjes, oude kinderspelletjes, koek- en chocoladevormen.

De zwarte kat Aristide is de mascotte van het museum. Misschien komt onze kat langs je benen spinnen, terwijl je geniet van een fris Brugs biertje in de museumherberg.

Voor de jongere bezoekers is het Volkskundemuseum een ontdekking, voor het oudere publiek een nostalgische terugblik op de tijd van toen.

Activiteiten en expo’s

De bovenverdieping van het museum is gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen. Elke eerste en derde donderdag van de maand vult de spekkenbakker het museum met zoete geuren. In het museum zijn er ook volksspelen en een koffer met allerhande kinderspelen (Stoepkrijt (om hinkelspel te tekenen), bikkels, rekkers, springtouw, knikkers en tollen) beschikbaar, deze worden altijd buitengezet bij mooi weer (ook in de winter). In de koffer zitten uitlegbladen voor elk spel. Of kom langs op het gezellige Midwinterfeest in december.

Adres

Balstraat 43 , 8000 Brugge

Activiteiten en evenementen