Sluiten
Belfort met panorama22 Musea Brugge
Koop je tickets

13e-eeuws machtssymbool van Brugge met een adembenemend uitzicht op de stad

Belfort (met beiaard)

Het 83 meter hoge Belfort uit de 13e eeuw is een van de drie iconische torens van Brugge, samen met de torens van de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Salvatorskathedraal. Wie de 366 trappen beklimt, wordt beloond met een indrukwekkend zicht op Brugge en haar omgeving. Op weg naar boven, kun je halt houden in de schatkamer waar de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas werden bewaard in de middeleeuwen. Een verdieping hoger kom je de indrukwekkende muziekrol tegen die de beiaard aanstuurt en vanuit de torenkamer zie je het klavier waarop vandaag de beiaardklokken worden bespeeld.

Belfort gesloten2022 Musea Brugge

UNESCO werelderfgoed

Het Belfort behoort tot de oudste voorbeelden van middeleeuwse burgerlijke en openbare architectuur. Het getuigt van het laatmiddeleeuwse zelfbewustzijn van steden en poorters. Sinds 1999 is het Belfort, samen met nog 55 overgebleven belforten in België en Frankrijk, erkend als UNESCO werelderfgoed.

De beiaard

De beiaard in de toren telt maar liefst 47 klokken. Brugge heeft ook een stadsbeiaardier, Wim Berteloot. Op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 12.00 uur bespeelt hij de klokken. In de zomermaanden kun je genieten van bijzondere beiaardconcerten. Luister naar de bespeling van de beiaard via de livestream.

Meer weten over de monumentale toren

Tips uit onze museumshop

Adres

Markt 7 , 8000 Brugge

Activiteiten en evenementen