Sluiten
Groeningemuseum2 Met de klas Musea Brugge

Met je klas

Jongerenrondleiding 'Oog in oog met de Dood'

Tijdens de rondleiding neemt een museumgids je klas mee doorheen de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Dood’. Centraal in de tentoonstelling staat het werk ‘De dood van Maria’ van Hugo van der Goes. Een werk dat, hoewel het meer dan vijf eeuwen oud is, nog steeds actuele thema’s en vragen oproept die nauw aansluiten bij de leefwereld van tieners. Samen met onze museumgidsen creëerden we een interactieve rondleiding rond afscheid en spiritualiteit voor leerlingen van de tweede en derde graad middelbaar onderwijs.

Oog in Oog met de Dood Hugo van der Goes De Dood van Maria Musea Brugge Gerestaureerd

Een interactieve rondleiding voor je leerlingen

Hoe ga je met jongeren aan de slag rond abstracte thema’s als zingeving, dood, afscheid, spiritualiteit en virtuositeit? Thema’s die zowel dicht bij ons staan als tijd en ruimte overstijgen. De nieuwe, interactieve jongerenrondleiding van ‘Oog in oog met de Dood’ vertrekt vanuit deze vraag en inspireert leerlingen van de tweede en derde graad middelbaar onderwijs om zelf te reflecteren en debatteren over deze weinig vanzelfsprekende, maar o zo universele thema’s.

Aan de hand van activerende werkvormen leren de jongeren stil te staan en te reflecteren over tijdloze en abstracte vraagstukken rond afscheid en spiritualiteit. De jongerenrondleiding van ‘Oog in oog met de Dood’ is een interactieve begeleide zoektocht naar een eigen kritische en persoonlijke stem. Tegelijk ontdekken de leerlingen het werk van Hugo van der Goes, het 12e-eeuwse Sint-Janshospitaal en Musea Brugge.

Deze rondleiding sluit door de universele thema’s mooi aan bij verschillende vakken van het middelbaar onderwijs. We raden de rondleiding aan voor leerkrachten zedenleer of godsdienst, (kunst)geschiedenis, cultuurwetenschappen of andere maatschappelijke vakken. Of voor vakoverschrijdende culturele schoolprojecten en -uitstappen.

Goed om weten

Samen zorgen we ervoor dat jouw bezoek een comfortabele ervaring wordt.

  • Beschikbaar tussen 28 oktober 2022 en 5 februari 2023
  • Prijs: € 80 / gids
  • Maximum 25 personen, inclusief begeleider(s)
  • Duur: 1,5 uur
  • De rondleiding is beschikbaar in het Nederlands
  • Reserveer de rondleiding minimum 2 weken op voorhand. De rondleidingen zijn uitsluitend online te koop, zo ben je zeker van je toegang.
Oog in oog met de Dood Boek de rondleiding

Heb je nog vragen?

  • Aarzel dan niet om de FAQ te raadplegen

Info en contact

Van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.
Let op: Tickets kunnen niet telefonisch of via mail worden gekocht.